Старши треньорът на Хасково Димчо Ненов заяви след загубата от Левски с 1:2 в контролна среща, че такива мачове са за урок на неговия състав.

„Полезна контрола за нас. Бяхме стъписани в началото. Обстановката е чужда за нас. Има играчи, които нямат мачове в професионалния футбол, но в процеса на работата ще чистим нещата. Такива мачове могат да ни служат за урок“, започна Ненов.

„Със сигурност играчите ни не са готови за професионалния футбол, но по-опитните ще ни помагат. Мисля, че трябва да направим сплав от млади и по-опитни. Отбор не се прави от днес за утре. Трябва търпение, но няма кой да ни чака. Допускаме леки голове. Ако трябва при статичните положения, ще постъпваме по друг начин“, каза още Ненов.

„Нямаме ляв краен бранител, a в атака освен Емо Ангелов, нямаме други. Имаме нужда от още играчи и позиции, на които да засилим конкуренцията“, сподели специалистът.

Колкото до това, че в първия кръг новакът в А група ще се изправи срещу Лудогорец, наставникът обясни: „По принцип няма какво да загубим от този мач. Лудогорец е достатъчно класен тим, показа го през миналата кампания. Ние трябва да извлечем максимума и да играем пределно мотивирани. Няма какво да губим. Надявам се да играем пред наша публика и да зарадваме феновете ни с добра игра. Лудогорец няма какво да ги коментираме, те си работят професионално. Желая успех на всички български евроучастници“.