Няма шанс това да се случи в Лудогорец! Така коментира скандала с черното тото капитанът на шампионите Светослав Дяков. Той очаква, ако има виновници, те да се намерят, "защото това е голям бич за българския футбол и дай, Боже, наистина футболът ни да се изчисти и да е коректен и честен".

Дяков направи този коментар в отговор на въпрос на "Дарик" след церемонията по награждаване на "Спортист на община Разград за 2014 г.". Футболистът за пръв път оглави десетката на лудогорския областен център, след като миналата година отстъпи на тазгодишния втори – колоездача Мирослав Минчев.

Халфът обяви, че това е била най-напрегнатата година в кариерата му, заради многото мачове и лагери, но усещането да играеш в Шампионска лига е уникално и неповторимо и той очаква и в края на този футболен сезон Лудогорец отново да е шампион и да се бори отново да е в групите на елитния турнир.

"Наградите ни задължават да работим още повече", допълни той. Дяков нарече последната за сезона среща – с Ботев в Разград – трудна, тъй като футболистите от Лудогорец идват от мач, който ги е изтощил емоционално и физически, но те са длъжни  като професионалисти да подходят сериозно и да си свършат работата, за да са още по-сладки празниците им. Дяков каза още, че през почивните дни ще е със семейството си в родния си град.

За футболните хора в Разград имаше още няколко награди. Треньорът Георги Дерменджиев бе обявен за треньор на годината, а мъжкият отбор – за отбор на годината. Вместо старши треньора, плакета получи неговият заместник Стефан Генов.

Причината е, че Дерменджиев не бе в града, а с купата за отбор на годината се снимаха трима от лидерите в тима: Светослав Дяков, Козмин Моци и Марселиньо. Моци си тръгна със специалната награда на местния вестник "Екип 7", наречена "Пенкилер".

За пръв път от 4 години насам футболисти на Лудогорец присъстват на "Спортист на Разград", досега церемонията бе насрочвана към края на годината, когато футболистите са в почивка и вместо тях за плакетите идваха представители на административното ръководство на клуба.

Ето и имената на останалите в десетката на Разград: на трето място е шахматистът Ивайло Енчев. Следват: културистът Валери Енчев, колоездачът Николай Станчев, лекоатлетът Михаил Младенов, лекоатлетът Мерт Рашид, Боян Бонев – стрелба с лък, Десислава Танева – бадминтон и Хюсеин Бекир – борба. 

За най-перспективен млад състезател бе обявен 13-годишният Айдън Юмер – републикански шампион по борба кат. 38 кг. Той получи и приза на вестник "Гледища Днес" – целогодишен абонамент за вестника за 2015 г. Вестник "Екип 7" връчи и втори специален приз – на спортния журналист Росен Лицов за дългогодишната му работа по отразяване на постиженията на спортистите от Лудогорието.