Бившият президент на Левски Томас Лафчис и журналистът Сашо Диков бяха гости в сутрешния блок на Нова телевизия, в който коментираха стартиралата акция срещу „черното тото“ у нас.

Двамата изразиха песимизъм затова, че акцията ще донесе реални резултати като според тях тя е за отклоняване на вниманието. Футболните специалисти са на мнение, че БФС знае за уговаряване на двубои в България, но не прави нищо, за да ги спре.

„А дано ама надали, аз не вярвам. Ами половината мачове на националния отбор са анулирани. Залаганията са навсякъде“, сподели Лафчис.

„4,5 милиарда е печалбата в Азия за един месец по време на Световното. Никой не разследва това, което става при юношите. Ами при децата? Преместват мачове за 11 часа. Защо? Защото по това време в Китай може да залагат. БФС не ги ли знае тези неща? Спортът вече е извратен, надявам се и тук да може момчетата да си признаят и виновните да влязат в затвора.“

Подобно бе мнението и на Сашо Диков: „Това е фалшименто. Тази акция е за отклоняване на вниманието, пък и е по информация на УЕФА. Прокуратурата е част от мафията в българския футбол. Нашето първенство от години мирише. Не може да си част от мафията и да разследваш мафията.“