Дербито между двамата играчи от А група, които се подвизават на турнира за Купата на Африканските нации в Екваториална Гвинея на практика не се състоя. Юнес Хамза и Луис Соарес Платини не се появиха на терена за своите национални отбори Тунис и Кабо Верде в първия им мач в надпреварата. 

Двамата останаха сред неизползваните резерви на селекционерите и нямаха никаква заслуга за боевото равенство 1:1, което двата тима си спретнаха на старта на участието им в груповата фаза. 

Тунизийците могат да съжаляват повече, че не спечелиха. Те имаха хубави положения, а и поведоха в резултата в 70-та минута чрез Али Монсер. Но радостта им не трая дълго. 

Те направиха глупава дузпа, която Елдон от състава на Кабо Верде превърна в гол и така двата тима трябваше да се задоволят само с по една точка от този доста интересен мач. 

Но в тази група на практика всичко е по начина, по който започна. В по-ранния мач от нея съставите на Демократична република Конго и Замбия завършиха също при равенство 1:1 и така интригата се запазва с пълна сила за следващите мачове.