Капитанът на ганайския национален отбор Асамоа Гиан стресна всички в лагера на "черните звезди". Той се разболя в навечерието на първия мач на тима си за Купата на Африканските нации. 

Медицинските прегледи показаха, че става въпрос за малария. Все пак лекарите си отдъхнаха, защото първоначалните симптоми на тази болест приличат донякъде на тези на еболата, която върлува в Западна Африка и заради която турнирът беше преместен от Мароко в Екваториална Гвинея. 

Добрите новини са, че Гиан е диагностициран рано с болестта и веднага е подложен на лечение. Поради тази причина, той ще се възстанови много по-бързо от очакваното и скоро ще е на линия за тима си. 

Даже тази вечер той е изписан от болницата и е пратен да се възстанови в "домашни условия", защото вече се чувствал "много по-добре", съобщиха от болницата и Ганайската футболна федерация. 

Първият мач на Гана на турнира е в понеделник срещу Сенегал и Асамоа Гиан просто няма как да е на линия за него, но за следващите два ще бъде готов. В негово отсъствие капитан на тима ще бъде Андре Аю.