Голямото дерби на 16-ия кръг на А група не предизвиква страсти само у нас, а и чак в далечна Бразилия. Местното издание Futbol Interior се свърза с халфа на ЦСКА Еденилсон Бергонси, който сподели очакванията си за двубоя с шампионите. 

Двата тима се срещат в събота на "Българска армия" от 16:00, като двубоят ще се излъчва директно по "Нова Телевизия", пряко с картина на Gong.bg, както и в ефира на "Дарик радио".

"Това е мачът на годината за нас, а и за целия футбол в страната. Лудогорец са най-големият ни конкурент за титлата. Те са много силен отбор, но ако ги победим, ще отворим аванс от осем точки пред тях."

"Определено в събота стадионът ще бъде пълен, нашите фенове са много развълнувани. Очаквам да отбележа гол, да победим и да зарадвам привържениците ни", сподели полузащитникът пред изданието. 

Бергонси говори и за изминалия мач на националния отбор на България срещу Малта. В Бразилия се интересуват от него, защото на Националния стадион "Васил Левски" в неделя игра Маркиньос, който е родом от Страната на кафето. 

"В България нещата след този мач станаха страшни. Всички искат оставката на треньора, изтъкват грешките му в тактически и игрови план. Тук се надяваха да се борят за първите места с Италия и Хърватия и затова сега разочарованието е огромно", сподели още Еденилсон.