Новият председател на Надзорния съвет на ЦСКА Лоурънс Дейвис определи клуба като един „заспал футболен гигант“ и допълни, че всички работят по това да го вдигнат на крака. Новият силен човек на „Армията“ даде специален брифинг, на който разкри, че от малък знае, че ЦСКА е едно от големите имена в европейския футбол.

„Аз от малък съм футболен фен и знам, че ЦСКА е едно от големите имена в европейския футбол, от мачовете им с Ливърпул“, започна Дейвис.

„ЦСКА е заспал гигант, страдащ от минали управления, но край на това. От два дни съм в България и говорих с много хора, които ме питаха какво става с ЦСКА. Усетих много ентусиазъм в тях, но и много загриженост затова съм тук, за да изправим ЦСКА на крака. Искаме да върнем клуба на европейската сцена“.

„Имаме силен отбор, добър треньорски екип, но през зимата ще се подсилим. Нашата селекция ще се прави чрез партньорства с големи отбори. Вече имах среща с клубове от Великобритания, Катар и ОАЕ“.

„Защо избрах ЦСКА? Защото ЦСКА е Стоичков, Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров. Тук има още много таланти и чрез нашите контакти искаме да ги изведем в европейския футбол, както и да доведем европейски футболни таланти тук“.

„Обещаваме абсолютна прозрачност. Няма да ги има нещата, които бяха при предишното управление. Днес имахме среща на Надзорния съвет, на която бяха поставени основите на плана за погасяване на всички задължения. Това ще стане до март-април догодина, освен 1-2 по-големи плащания. Най-важното, което искам да кажа – нека хората повярват, че може да променим това положение много бързо“.

„Подобрихме отбора, треньорите са добри, има какво да се пооправя по базата и стадиона, но ние не правим далечни планове. Бъдете сигурни обаче, че ще бъдем готови за мача с Левски“.

„Другата седмица имам среща със Селтик, който да стане наш основен партньор. Освен това говорих с Евъртън и богата фамилия от ОАЕ. Има варианти за Генерален спонсор на ЦСКА, засега имаме оферти от три фирми“, завърши председателят на Надзорния съвет на ЦСКА.