Игралият за Левски Дарко Тасевски спечели купата на Тайланд с „Банкок глас”. Футболистът направи силен финален мач и спечели първи трофей с настоящия му тим. Трофеят е и първи в историята на клуба, което докара до делириум привържениците на „Банкок глас”.

Ето какво сподели от Тайланд Дарко Тасевски специално за Дарик радио и Gong.bg:

„От 2013 година съм тук и съм много щастлив,че на втората година успях да допринеса към общите усилия на отбора да спечели първата купа в историятаму. Всички тук полудяха от радост. Феновете ни са уникални и за тях спечелването на купата е уникално събитие – първа купа в историята на „Банкок глас”. Те са въодушавени и от факта,че догодина ще играем за първи път в азиатската шампионска лига. Аз съм доволен от представянето си във финалната среща, нали моят отбор победи. Спечелихме срещу втория в първенството Чонбури с 1:0. Ние сме девети в класирането и определено не бяхме фаворити за спечелването на купата.

Дарко Тасевски

източник: Facebook.com/darko.tasevski

Финалът се игра на националния стадион на Тайланд пред пълни трибуни – 25 000 зрители. Хубаво е да гледам щастливите лица на нашите привърженици Сега отиваме да отпразнуваме спечелената купа. Президентът на клуба ни покани в клубния ресторант на „Банкок глас”. Там ще сме с най- близките ни. Не е като в България да се ходи по ресторанти и дискотеки. Ще отпразнуваме разумно постигнатия исторически успех. За Левски какво да ти кажа? Гледам всеки мач и ми е много болно за положението там. Много ме е яд за състоянието на отбора.”

Дарко Тасевски

източник: Facebook.com/darko.tasevski

В първенството на Тайланд Дарко Тасевски има в актива си 12 гола и 11 асистенции.