Футболистът на Славия Даниел Пеев бе избран за футболист номер едно на седмият кръг, след като отбеляза красиво попадение във вратата на ЦСКА. С това попадение офанзивният футболист донесе първа победа за Славия над червените след осем години. За нестандартния футболист бяха гласували десет футболни специалисти от 22-ма гласували.

Юношата на Локомотив София каза след награждаването, че тази награда е на целия отбор, а днес той просто ги представлява на тази церемония. Не може сам човек да бие в дербито, така е, всички имаме заслуга за победата.

„Получавам заплата, за да играя добре във важните мачове. Радвам се, че показвам силна игра в дербитата. За такъв мач и да не ти платят, по-важното е, че оставяш името си в историята. Няма да има допълнителни премии за победата над ЦСКА, всичко е регламентирано”, каза Пеев.

Влизане в топ 3 на „А” група е целта пред Славия този сезон, разкри полузащитникът на "белите".

„Имаме високи цели, но едно е да си поставяш цели, друго е да ги изпълниш. Времето ще покаже дали влизане в европейските турнири е реална цел, сега е твърде рано. За да постигнеш нещо, трябва да има постоянство, а не да победиш в един мач, а после да губиш".

На въпрос дали се вижда в националния отбор при новия наставник Лотар Матеус, Пеев отново заложи на нестандартен отговор. „Сега гледам как ще отида на тренировка със Славия и после за мача с Черноморец. Времето ще покаже дали съм за националния отбор. Ако продължа да играя на ниво, може Матеус да ме забележи. Не вярвам, че ще има загърбен футболист от българското първенство, ако се представят добре.”

За финал Даниел Пеев отговори, че се е чувствал много добре в компанията на своя наставник в дискотеката, в която белите отпразнуваха победата над ЦСКА: „Нямах никакво притеснение, че треньорът ни празнува с нас, даже беше много добре. След като сме си заслужили да празнуваме, значи всичко е наред.”