Футболистът на Черно море Даниел Георгиев определи отбора на Левски като достатъчно голям дразнител.

Дани, ти приемаш ли предстоящия шампионатен мач срещу Левски като генерална репетиция за финала за купата?

Наистина в мачовете във втората шестица тръпката не е същата, когато не се бориш за нещо определено и за място в евротурнирите. Дали ще си седми, или осми няма кой знае какво значение. Въпреки това Левски си е достатъчно голям дразнител и ние ще се хвърлим за победа утре. А колкото до финала, до него има много време, за него ще мислим след предстоящия ни мач.

Как лично вие самите се надъхвате в съблекалнята преди тези мачове за здраве от втората шестица, ако въобще може да се говори за надъхване?

Наистина не е приятно да играеш в такива мачове, но и ние си имаме вина за това, тъй като не успяхме да се класираме в първата шестица. Въпреки това във всеки мач трябва да излизаме за победа независимо срещу кого играем. Все пак един отбор расте по този начин. Ние сме професионалисти, дават ни заплати и не може да излизаме и да се разхождаме по терена.

Може ли да се очаква предвид факта, че престоящият мач е само за престиж и двата отбора да си скриете основните козове, които сте си подготвили един на друг за финала?

Разбира се. Все пак финалният мач за купата е най-важният, който ще осмисли сезона. Разбира се, че в този смисъл тактически постройки и други неща може да се променят. Това вече треньорът ще го реши. Излизаме за победа, но най-важният ни мач е финалът.

Как намираш тима на Левски на този етап. Има специалисти, които твърдят, че „сините” са отборът в най-добра форма в момента. Смяташ ли, че е така?

Левски играят добре. И в дамата мача с Лудогорец играха силно. На финала обаче ще се види кой в каква форма е. Надявам се ние да сме в по-добра.

Как ви се отразява на вас футболистите смяната на схемата при условие, че принципно играете в схема с трима бранители, но има случаи, когато играете и с четирима?

Ние сме длъжни да изпълняваме указанията на треньора. Той знае какво и защо го прави.  Той е човекът, който определя най-удачната схема.

Ти вярваш ли, че Черно море може да вдигне купата и кое те кара да бъдеш оптимист?

Разбира се. Ние трябва да вярваме. Това е най-важното-на финала да излезем с вярата, че можем да победим Левски. Един мач е. Надявам се дойде достатъчно публика. Ще дадем 100% от себе си и се надявам да победим.

Мачът Черно море - Левски е в събота от 17.30 ч. и ще може да го следите минута по минута в Gong.bg, с картина по Diema Sport и на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.