Собственикът на Литекс Данаил Ганчев коментира съвсем лаконично неяснотата около бъдещето на своя клуб. По повод предстоящия Изпълком на БФС, където трябва да се разбере дали ловчанлии ще бъдат окончателно изхвърлени от А група или ще запазят елитния си статут, Дани Ганчев си пожела единствено „разумът да надделее“.

Вече цял месец футболната ни централа нищи какво да прави с прекратения мач между Левски и Литекс от 20-ия кръг, който завърши с изваждането на „оранжевите“ от игра по нареждане на клубния президент Трифон Попов. Именно той, както се разбра впоследствие, нареди на генералния мениджър Стойчо Стоилов да предприеме радикалната стъпка заради двата червени картона на Бьорн Маарс Йонсен и Рафаел Перес.

Днес Данаил Ганчев бе в София заедно с баща си Гриша Ганчев, за да дадат показания пред Специалиазирания съд по т.нар. „захарно дело“. Двамата попадат сред 10-имата обвиняеми за укриване на данъци в размер над 710 хиляди лева от продажба на захар.

Разпитът продължи над 3 часа, като Гриша Ганчев отказа да обели и една дума пред медиите. Единственото, което синът му Данаил промълви по адрес на Литекс, бе: „Дано разумът да надделее.“