Собственикът на Ботев Пловдив Цветан Василев ще привика на  разговор в близките дни оперативното ръководство на клуба, като  тази негова реакция е била провокирана от снощните инциденти по  време на финала за Купата на България в Бургас.

Банкерът си  тръгна още преди края на мача, а на излизане от стадион "Лазур" се обърнал към президента на клуба Иван Джиджев с думите: "Ще  имаме среща скоро", след което напуснал ложата на бургаското  съоръжение.

Още снощи стана ясно, че Василев бил много разочарован от  поведението на публиката. Все още не е ясно дали богаташът е  решил да наложи някакви ограничения в клуба или пък щетите,  които нанесоха феновете, ще се отразят в други направления в  клуба.

Все още от Черноморец не са обявили точната сума, която ще  изискат заради пораженията, като преди да стане това трябва да  мине съвместна комисия между представители на домакините и на  Ботев. Ясно е, че са увредени два централни модула на  LED-системата, близо 200 седалки, електрически връзки, пистата,  оградата и терена.

Очакванията са щетите да бъдат за около половин  милион лева или дори над тази сума. Все още обаче се изчаква  дали новите модули могат да се адаптират към системата и тя да  заработи отново или ще се наложи пълна подмяна на всичките  елементи./БТА