Председателят на съвета на директорите на Ботев Иван Джиджев потвърди, че Димитър Димитров - Херо става спортно-технически директор на клуба. Шефът на "канарчетата" коментира подробно и ексцесиите по трибуните по време на загубения финал за Купата на България срещу Лудогорец.

"За мен не е толкова голяма беда загубата, отколкото това, което се случи на стадиона. Ние и друг път сме декларирали позицията, че не е редно да се случват такива неща по трибуните. Любовта на привържениците не трябва да пречи, а днес фактически феновете попречиха на отбора", заяви Джиджев на излизане от стадион "Лазур".

"Ние се опитваме да решаваме проблема. В последните два месеца сме имали две срещи с феновете - един път с Цветан Василев и един път с мен. Поели сме ангажименти, които сме изпълнили. Ще направим в най-кратко време анализ с представители на основните групи и ще видим как ще процедираме", добави Джиджев.

"Ние бяхме заедно с Цветан Василев по време на ексцесиите. Нормално е да няма причина да си тръгне в добро настроение. Крайно неприемливо и необяснимо поведение на феновете", каза още шефът на Ботев.

"Херо поема поста на спортно-технически директор. Идеята е екипа с Мъри да продължи спортно-техническата подготовка. Херо ще има ангажименти във формиране и провеждане на цялостната спортно-техническа политика както в първия отбор, така и в школата", завърши Иван Джиджев.