От сдружението „ЦСКА Завинаги“ излязоха със специална декларация по повод поредните медийни изяви на бившия директор на „червените“ Георги Илиев – Майкъла. Декларацията, която Ви представяме без редакторска намеса, бе публикувана в сайта на сдружението cska-forever.com.

Ето я и нея:

ДЕКЛАРАЦИЯ

"Обществеността отдавна е свикнала с грандоманските изявления и медийните номера на Георги Илиев (Майкъла), така че едва ли има особен смисъл да му обръщаме специално внимание. Между другото червените привърженици многократно заявиха публично отношението си към тази личност. Освен това досега винаги сме преглъщали неговите нападки и инсинуации заради участието му с армейския екип в някои от най-великите европейски епопеи на нашия отбор. Всичко обаче си има граници.

Напоследък г-н Илиев търси и намира трибуна в медии, които меко казано не се отличават с любов към ЦСКА, само и само да злепостави нашето сдружение и да внесе недоверие сред привържениците на клуба.Освен това се опитва да пречи пред държавни и общински институции при всеки опит за подобряване на базата и реанимация на школата. По този начин той откровено работи срещу ЦСКА. А най-лошото е, че неговите действия се случват точно в момента, когато гражданската енергия на червената общност за първи път от две десетилетия е мобилизирана и активирана за нещо добро.

Сдружение „ЦСКА ЗАВИНАГИ“ от момента на своето учредяване подчертава, че на този етап работи само за базата и школата, без да се ангажира с представителния тим на клуба. Освен това ние нямаме нищо общо с предишните собственици и техните практики, за които обществеността има достатъчно категорично мнение. Ето защо е съвсем ясно, че Георги Илиев трябва да адресира претенциите си за извършени от него ремонтни и строителни работи към господата Димитър Борисов и Иво Иванов. „ЦСКА ЗАВИНАГИ“ няма юридически или финансови отношения нито с тях, нито с бившия им изпълнителен директор.

Грозните клевети и плитките спекулации, отправени към сдружението и членове на неговото ръководство, само допълват представата за Георги Илиев като враг на оздравителните процеси на „Армията“. И нека не става адвокат на други клубове, които за разлика от ЦСКА се радват на щедро спонсорство и държавна помощ с политическа благословия. В заключение – жалко, че един известен армейски футболист от славната история на нашия клуб се превърна в говорител на неговите врагове заради лични интереси и обвързаности"

"ЦСКА ЗАВИНАГИ"