ЦСКА започна със загуба 0:1 от шампиона на Азербайджан Интер Баку подготовката си за новия сезон. Павел Дочев стартира с неуспех в неофициалния си дебют начело на „армейците”.

В края на първото полувреме на стадион „Искър” в Самоков пристигна 30 членна агитка на ЦСКА, която издигна надпис "Буклуджийчета в нашите 10 лева ли се огледахте?" На стадиона присъства единият от собствениците Иво Иванов.

Антон Генов свири близо минута по-рано края на първото полувреме на проверката, която се играе на стадион „Искър” в Самоков, след като около 30 фенове на „армейците” взривиха близо 30 бомбички.

Павел Дочев заложи на схема 4-4-2 в ромб. През първото полувреме Виданов бе десен защитник, Акуаро и Стоянов централни бранители, а Трифонов ляв бек. Вътрешни халфове са Манчев и Тиеро, отдясно Тонев, отляво дейста Нелсън, нападателите са Саидходжа и Руи Мигел.

В 10-та минута Караджов изрита една топка от своята врата и тя стигна до Руи Мигел, който продължи с глава към Саидходжа, но нападателят се забави и не стреля на време. Три минути по-късно Одзикадзе стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Караджов. Пред футболистите на ЦСКА се откри нов шанс в 19-та минута, когато Саидходжа излезе на стрелкова позиция, фронтално, след което стреля от 10 метра, но Ломая показа рефлекс и изби в корнер.

В 23-та минута Грегъри Нелсън изведе зад защитата на Интер Руи Мигел, но португалецът отново се забави и бранител на Интер успя да избие топката в корнер.

В началото на второто полувреме Маркиньос центрира в наказателното поле на Интер, след което влезлия на почивката Живко Желев игра с глава и след това топката срещна гредата. В 49-та минута Румен Трифонов върна топката към своя вратар Чавдаров, тя тупна пред него и го прехвърли, след което се запъти към мрежата, но стражът успя с крак да я избие.

Интер Баку получи право да изпълни дузпа в 50-та минута, когато Тиеро събори Чердоганов в наказателното поле на ЦСКА. Петър Златинов бе точен от бялата точка с техничен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Чавдаров.

ЦСКА се опита да вкара изравнително попадение до края на мача. В 69-та минута Зехиров бе изведен зад отбраната на Интер, но се забави и след изстрела му вратарят изби в корнер.

В 80-та минута при дебюта си за Интер Живко Желев спря топката с ръка при атака на ЦСКА и Антон Генов му показа втори жълт и респективно червен картон. На мястото на бившия футболист на Литекс в игра се появи друг негов съотборник. Три минути по-късно Акуаро стреля с красива странична ножица след центриране от пряк свободен удар, но Ломая отново показа рефлекс и изби в корнер.

Така ЦСКА започна със загуба в контролите си от подготвителния период. Следващата проверка на ЦСКА е срещу Арминия Билефелд на 3 юли.