ЦСКА постигна втора поредна победа в "А" група след успех с 3:0 над Ботев Враца в среща от 5-ия кръг на шампионата.

Двубоят се игра на стадион Славия в квартал "Овча Купел", тъй като стадионът на ЦСКА е затворен заради ремонт. Старши треньорът на "червените" Стойчо Младенов за първи път

този сезон можеше да разчита на новите попълнения, които бяха със спрени картотеки през миналия месец. Това даде резултат и ЦСКА с лекота стигна до успеха.

"Армейците" можеха да поведат още в 10-а минута, но капитанът Тодор Янчев направи фрапантен пропуск, като нацели гредата, вместо опразнената врата след пас на Антон Карачанаков.

Пет минути по-късно топката срещна напречната греда след центриране на Иван Бандаловски.

Логичното се случи в 26-а минута, когато Анисе вкара първия си гол в мача от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Нджонго Присо.

ЦСКА продължи да доминира, но серия от пропуски попречи на тима да се поздрави с още по-изразителна победа. Веднага след почивката Сержиньо бе близо до гола, но стреля във вратаря Михаил Иванов, а малко по-късно и Карачанаков пропусна да вкара от добра позиция.

В 62-а минута Анисе реализира второто си попадение в мача с глава след центриране на Сержиньо. Това на практика сложи край на интригата в мача и до края двубоят се доиграваше.

Антон Карачанаков оформи крайното 3:0 в 81-а минута с диагонален удар покрай вратаря Иванов.