Без румънеца Флорентин Петре, отборът на ЦСКА потегли рано тази сутрин за курорта Боровец, където ще проведе част от лятната си подготовка. „В събота Петре си взе довиждане с мен, което ме навежда на мисълта, че се е разбрал с ръководството и няма да играе повече в ЦСКА. Всички останали футболисти, които тренираха през изминалата седмица с отбора ще продължат да го правят и на Боровец”, каза старши треньорът на „червените” Павел Дочев. Той допълни още, че по-късно през деня очаква към тима да се присъедини и французина Елиот Гранден, който закъснява вече седмица за подготовката на ЦСКА. Според запознати Гранден би трябвало късно снощи да се е върнал в България и днес да има среща със собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов.

С отбора потеглиха Павел Виданов и Здравко Чавдаров, за които упорито се твърди, че са пред трансфер в румънския Динамо Букурещ. За зимния курорт пътуват и юношите, които се подготвят с представителния отбор.

ЦСКА ще тренира на терена в Самоков, като Дочев ще заложи на двуразови тренировки в голяма част от дните до неделя. Тогава е предвидена и първата контролна среща на отбора срещу Интер Баку.