ЦСКА започна ударно в контролите на холандска земя. Всъщност мачът срещу ПАОК бе реално първата сериозна проверка. Тази с Бдин бе мъчителна разходка по терена на ст.”Искър” в Самоков с бързи прибежки под някоя сянка и с мисъл за прибиране. Зику го мързеше, та две не виждаше.

Тук в Холандия на ЦСКА и на Зику вече им се доигра. Вярно, четвърт час в началото срещу гърците също падна леко подремване, ознаменувано и с един гол във вратата на Караджов. Но когато ЦСКА реши да играе, показа, че може да играе. Както със състава от миналата пролет, така и в симбиоза с част от новите попълнения. Всъщност с ядрото от новите попълнения. Освен румънската звезда, Адемар и Мораес, остава словенецът Живец, за да се очертаят тези, които са поантата на лятната селекция. Другите млади момчета им предстои да уталожат емоциите си от това, че са в София, на „Армията”, пък от зимата ще ги мислим. Но да не се отплесваме.

ЦСКА игра половин час добре през първото полувреме със старите пушки, игра половин час добре през второто полувреме и с три от новите пушки. Хм, а сега де? Явно Милен Радуканов разполага с арсенал и то такъв, че дори на дъжд /какъвто не спря да вали в мача/ пак гърми.

Стигаме и до отрезвяването. И миналата година по това време ЦСКА разнебити на пух и прах отново ПАОК. Толкова ги наби, че дори Николай Манчев вкара един от головете. Но само месец и нещо по-късно бе в зоната на изпадащите в „А” група. Уволни треньора си, а като се замисля май именно срещата със солунските 11 братя бе най-доброто, което Павел Дочев даде от себе си за ЦСКА и ЦСКА му даде на него. Е, със сигурност Радуканов има с много какво друго да се похвали освен с победа в контрола срещу ПАОК. Но голямото хвалене ще дойде, когато успее да не повтаря грешките на един от предшествениците си. И както може би се надяват феновете на отбора – не само да не се бори да не изпадне от „А” група, а да гони титла.

Вчера край едно холандско градче, Радуканов само изпита удоволствието. Да победи отбор, воден от Ласло Бьолони. Европейски клубен шампион със Стяуа, бивш наставник на Румъния, както и на клубове като Спортинг Лисабон, Монако, Стандарт Лиеж и други. Много титли и купи, спечелени от него като треньор. За другото – има време.