ЦСКА победи с 3:2 гръцкия ПАОК в първата си контрола от подготвителния лагер в Холандия. „Армейците“ показаха добра игра и заслужено стигнаха до три гола чрез Румен Трифонов, Спас Делев и Янис Зику, чието попадение бе изключително красиво. „Червените“ контролираха събитията на терена през почти целия мач и можеха да се поздравят и с доста по-категоричен успех, но липса на концентрация в някои моменти доведоха до двата гола за гърците.

Милен Радуканов пусна в игра само 15 футболисти, като новите попълнения Адемар, Зику и Мораес влязоха на терена след почивката и оставиха приятно впечатление с играта си.

Двубоят започна лошо за „червените“, които в 9-а минута се оказаха догонващи в резултата, след като Виериня вкара за 1:0 в полза ПАОК. След хубав пробив отдясно и подаване на Ето, Виериня засече топката от 2 метра и не остави никакви шансове на Караджов за реакция.

Ранният гол обаче повлия добре на „армейците“, които до края на полувремето диктуваха изцяло темпото на игра и стигнаха до изравняването.

Румен Трифонов се отчете с два опасни удара, а в същото време гърците показаха доста груба игра, която на моменти изнервяше обстановката на терена.

ЦСКА стигна до равенството в 27-а минута чрез един от най-активните на терена Румен Трифонов. Грегъри Нелсън се подигра с няколко футболисти на ПАОК по десния фланг, след което центрира на границата на наказателното поле, откъдето Трифонов с много майсторски удар от воле вкара в долния десен ъгъл на Чалкиас за 1:1.

5 минути по-късно и Спас Делев се разписа във вратата на гърците, но попадението не бе зачетено заради доста спорна засада. След това Бандаловски стреля много добре от 30 метра, но Чалкиас изби в корнер и в крайна сметка първата част завърши при 1:1.

На старта на второто полувреме Милен Радуканов пусна в игра новите попълнения Адемар, Зику и Мораес съответно на местата на Трифонов, Маркиньос и Платини и този ход се оказа доста печеливш.

Още в 49-а минута „червените“ излязоха напред в резултата. Мораес центрира силно отдясно, Спас Делев засече топката с глава и въпреки опита на Малезас да изчисти, топката попадна във вратата за 2:1.

4 минути по-късно преднината на ЦСКА вече бе два гола, благодарение на фамозно изпълнение на голмайстора на румънското първенство Янис Зику.

Топката се озова в голаджията на около 24-25 метра, Зику видя, че Чалкиас е излязъл малко по-напред от голлинията си и с много елегантно копване успя да го прехвърли за 3:1.

След третия гол, „червените“ много умело контролираха случващото се на терена, но след груба грешка на Иван Караджов ПАОК стигна до втори гол. В 70-а минута младият вратар се опита да шутира топката, но вместо това я подари на Цукалас, който хитро го прехвърли.

Попадението даде сили на гърците, които се втурнаха в атака, но ЦСКА успя да устои на петминутния им натиск. В последните минути играчите на Милен Радуканов направиха няколко опасни контри, от които обаче нов гол не падна и в крайна сметка двубоят завърши с успех 3:2 за ЦСКА.

Любопитен факт е, че двата отбора се срещнаха един срещу друг точно преди година, отново по време на предсезонната си подготовка като тогава „армейците“, водени от Павел Дочев, победиха с 3:1.

Следващата проверка на ЦСКА е в петък срещу полския елитен Краковия от 20 часа.

Съставът на ЦСКА в мача срещу ПАОК: Караджов, Бандаловски, Стоянов, Попов (85' Виданов), Трифонов (46' Адемар), Янчев, Галчев, Маркиньос (46' Зику), Делев, Нелсън, Платини (46' Зику)