ЦСКА се отдалечи от титлата в българския шампионат, след като се издъни при гостуването си на Марек в Дупница. „Червените” загубиха с 0:1 на стадион „Бончук” в мач от 28-ия кръг на А футболна група.

 

Еньо Кръстовчев се превърна в екзекутор за „армейския” клуб, след като вкара единственото попадение в двубоя. Нападателят се разписа в 81-та минута след центриране от корнер на Томе.

 

Двубоят започна с равностойна игра, като и двата отбора не застрашаваха често вратата на противника. Три минути след началото на срещата Котев стреля силно с глава след центриране на Трика, но Белчев улови. В 19-та минута Тодоров остана сам в наказателното поле, но се забави и пропиля добра възможност за гостите. 11 минути след това дойде първото по-сериозно положение пред „армейската” врата. След изпълнение на ъглов удар, последва разбъркване в пеналта на „червените”, но Редовски пропусна да се разпише. След още 11 минути футболистите на Стоян Коцев изпуснаха нов шанс да открият резултата - този път от пряк свободен удар топката бе пратена право в ръцете на Петров. Първото си чисто положение играчите на ЦСКА сътвориха три минути преди почивката, когато Ододжи центрира прострелно към Йорданов, а той с глава стреля над напречната греда.

 

Втората част също не предложи добър футбол и интересни голови положения. В 63-та минута Редовски извърши груб фаул срещу Кабус, а „армейците” поискаха дузпа. Реферът Цветан Георгиев обаче не бе на същото мнение. През следващите минути футболистите на ЦСКА започнаха отчаяно да търсят гол. Играта се премести почти изцяло пред вратата на Белчев, но той успя да опази вратата си чиста. В 66-та минути след бърза контраатака за Марек Томе излезе сам срещу Ивайло Петров, но той със сетни сили успя да избие. Грешката на бразилеца бе поправена от Кръстовчев в 81-та минута. Нападателят вкара победния гол за своя тим след центриране от корнер именно на Томе. До края на мача играчите на Стойчо Младенов не успяха да постигнат нищо, за да променят резултата.

 

След днешния си провал ЦСКА сложи край на шампионските си амбиции и остана на третото място в подреждането на А група. „Армейците са с актив от 66 точки и на практика отпаднаха от борбата за титлата. Лидер в класирането е Левски със 71 точки, а Локомотив София е на втора позиция с 69.  

 

Дупничани спечелиха ценни три точки и още повече се отдалечиха от зоната на изпадащите, като се намира на 11-то място с 33 точки.