ЦСКА победи Рилски спортист с 5:1 в контролна среща, играна на базата на „червените” в Панчарево. Двубоят бе интересен и динамичен, а в игра влязоха всички налични състезатели на двата отбора. Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов използва петима юноши в проверката.

Изненадващо, гостите от Самоков откриха резултата в Панчарево. Фидел нахлу отдясно в наказателното поле и с прецизен удар препарира Петров в 21-та минута. Рилецо обаче остана водещ в резултата само шест минути, тъй като в 27-та минута вратарят Караджов остави нескопосано топката да го прехвърли, след като тупна пред него. Зад гърба на стража притича Удоджи, овладя кълбото и отбеляза за 1:1.

Гарсес и Георги Илиев опитаха за затруднят Караджов в следващите атаки на „армейците”, а Михайлов и Фидел не успяха да оползотворят добри възможност за Рилецо.

Ситуацията в резултата се промени изцяло в заключителните две минути на първото полувреме. В 44-та Машадо напредна по лявото крило, центрира по тревата и намери Амунике, който от два метра бе точен и изведе ЦСКА напред. Секунди по-късно Йордан Тодоров центрира, а Чиликов с глава отбеляза за 3:1.

След почивката Стойчо Младенов направи много смени, като предостави шанс на младите си футболисти също да се изявят. В средата на полувремето и наставникът на гостите Михаил Вълчев замени почти целия си състав.

През вторите 45 минути ЦСКА осъществи и най-добрата си комбинация. В нея Маркиньос прехвърли топката в наказателното поле към Гарсес, който пое с левия крак и стреля от воле, но Караджов улови топката. В 65-та минута и пред Рилецо се откри добра възможност, когато Михайлов изпълни пряк свободен удар фронтално срещу Пиргов, но стреля в аут.

В 69-та минута на терена се появиха и юношите на ЦСКА Атанас Зехирев и Ивайло Димитров. Двамата показаха, че имат качества, като веднага осъществиха хубава комбинация, след което падна и четвъртия гол в мача, дело на Димитров, след центриране на Зехирев.

ЦСКА доигра контролата с десет души, след като Никола Вуядинович бе изгонен за груб фаул срещу Карагеоргиев в 73-та минута.

Крайното 5:1 оформи Флорентин Петре десет минути преди края. Румънският национал пое топката в центъра, нахлу в наказателното поле и с прехвърлящ удар вкара пети гол за ЦСКА.