ЦСКА взе без проблеми трите точки от Беласица в Петрич. „Червените” се наложиха с 3:1 в мач от последния 30-и кръг на А футболна група. Трите гола за гостите паднаха през второто полувреме на двубоя, а единственото попадение за петричани отбеляза Кабранов три минути преди почивката.

Срещата на стадион „Цар Самуил” започна равностойно, като не предложи особено атрактивни голови положения. В осмата минута на мача Орловски пробва шут отдалече, но топката мина над напречната греда. В 20-та минута Тунчев стреля силно, но Бахтерлиев улови без проблеми. В 23-та и 24-та минути страничният съдия два пъти вдигна засадата на „армейците” – най-напред Йорданов бе в нарушение, а след това Петре. Три минути след почивката домакините поведоха с 1:0. Благой Наков изведе добре Кабранов, той се озова сам в наказателното поле на ЦСКА и стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Ивайло Петров. Така след 45 минути игра „червените” футболисти се оттеглиха с негативен резултат.

На почивката старши треньорът на столичани Стойчо Младенов пусна в игра Стойко Сакалиев и това бе решаващо. „Армейците” категорично надиграха съперника си и доминираха през цялата втора част.

Първият гол в „червения” актив отбеляза Петре. Сакалиев проби чудесно по дясното крило, стигна до наказателното поле, направи двойно с Йовчев, а след това стреля, но ударът му бе блокиран от защитник, топката обаче стигна до Петре и той бе точен за 1:1. само осем минути по-късно съставът на Младенов обърна резултата в своя полза с гол на Сакалиев. Нападателят на „червените” реализира първото си попадение в официален мач от година и половина. Петре центрира от корнер и непокритият Сакалиев стреля от воле и простреля за 2:1 Бахтрелиев.

Играчите на Горан Шукрия не можеха да преминат центъра на терена, през първите 20 минути на второто полувреме, а столичният тим постоянно атакуваше вратата на съперника. В 61-та минута Петре пропиля уникална възможност да отбележи трети гол, след като преодоля цялата защита на Бела, не подаде на непокрития Сакалиев, реши да стреля, но стражът на Бела улови изби в ъглов удар. В 73-та минута Моралес отбеляза първия си гол с „червения” екип и направи резултата 3:1. Веднага след гола Сакалиев напусна терена контузен, след като получи силен удар в гърба.

След края на двубоя футболистите на ЦСКА получиха Купата за второто място в първенството. На трофея бе написано: „БФС Държавно първенство 2006/07, ПФК ЦСКА”.

„Армейците” завършиха родния шампионат на второ място със 72 точки.