Словенски талант идва в ЦСКА като заместник на трансферирания в Лех Познан Александър Тонев. 20-годишният младежки национал Саша Александър Живеч ще парафира 3-годишен договор с „червените”. Живеч играе като ляво или дясно крило, а може и зад нападателя.

Преди повече от една седмица футболистът бе в България и води преговори с ръководството на „червените”. Тогава е била постигната и принципната договорка по преминаването му в ЦСКА.

За последно Живеч е играл в изпадналия от елитната дивизия на Словения тим на Приморие. Футболистът е играл почти всички мачове този сезон за Приморие. Статистиката му от последната година фигурират 31 официални мача, от които в 28 е започвал титуляр. Освен това той е отбелязал 2 гола и има 5 жълти картона за отбора си.

Живеч е част от младежкия национален отбор на Словения, където също е титуляр.

Кратка справка в Интернет показва, че в началото на 2011 година Живеч е представлявал интерес за редица добри европейски клубове, сред които Шалке 04, Киево Верона и Аталанта. Според информацията в пресата през март тази година Приморие е обявил цена от 400 000 евро на Шалке за правата на футболиста.