Ръководството на ЦСКА излезе с официално становище по повод разпределението на билетите от страна на Левски за предстоящото дерби между „сини” и „червени”. От „армейския” клуб разкритикуваха остро начина на продажба на пропуските, както и процентния дял, който бе отпуснат за феновете на ЦСКА.

Вчера изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков съобщи, че 3000 от общия брой, който ще бъде отпечатан – 17000 ще са за феновете на ЦСКА.

Ето и цялата декларация, поместена на официалния сайт на „червените”:

Ръководството на ПФК ЦСКА АД изразява своето съжаление и опасение относно начина, по който ръководството на ПФК “Левски” реши да разпространява билетите за предстоящия мач между ПФК “Левски” и ПФК ЦСКА на 2.12.2007 година.

Опитите на ръководството на ПФК “Левски” да обвърже мястото на предстоящата среща на НС “В.Левски” със срещата от пролетния дял на шампионата са неприемливи за ръководството на ЦСКА.

Никой от ЦСКА не е виновен, че точно в този момент съперникът ни е решил да ремонтира стадиона си. “Бакалските” сметки за зрителски проценти и квоти, далеч не е европейско поведение, към каквото заявяват, че се стремят ръководителите на ПФК “Левски”. Предвидените 3 000 билета за НС “В.Левски” са 6.9 % от капацитета му. Това означава, че през пролетта, когато дербито ще бъде на стадион “Българска армия” и съперникът да получи също 6.9 %. Това са 1518 билета от 22 000 места. В момента ръководството на ПФК “Левски” налага подобна аритметика и ограничения. За мача на 7.04.2007 г. между двата отбора, игран също на НС “В.Левски”, ръководството на ПФК ЦСКА удовлетвори всички искания на ПФК “Левски” и отпусна билети много повече от каквито и да е било квоти и проценти. Цялото количество билети беше предоставено на ръководството на ПФК “Левски”, дни преди мача, за да могат те да създадат организация по тяхното разпространение във фен-клубовете си. Всички си спомняме как беше отговорено на този наш жест от страна на феновете и ръководителите на ПФК “Левски” на 07.04.07 г.

Въпреки изричното желание от наша страна да получим предварително предвидените за нашите привърженици билети за мача в неделя, и да улесним тяхна разпродажба, категорично ни бе отказано.

Изразяваме своите опасения, че предвидените 3 000 билета за привърженици на ЦСКА, както и всички останали билети, ще бъдат пуснати на касите за разпродажба в деня на мача. От страна на организаторите и домакините на този мач не се предлага надежден механизъм за контрол, който да гарантира, че заявеното количество от 3 000 билета наистина ще бъде пуснато на касата при езерото “Ариана”. Предвидената продажба на билети в деня на мача ще доведе до излишно и опасно струпване на фенове на двата клуба на касите на НС “В.Левски”, което може да предизвика излишно напрежение, часове преди мача в центъра на столицата. Надяваме се, че органите на реда ще вземат това предвид и ще създадат необходимата организация и ред при закупуването на билети от касите на стадиона. Ние апелираме към привържениците на ЦСКА за отговорност и дисциплина, за предпазване от провокации, които биха могли да помрачат предстоящия двубой между Левски и ЦСКА.