В крайна сметка ЦСКА измисли перфектна схема, за да привлече в България, набелязания от Осасуна чилийски нападател Николас Медина.

След като се разбра, че преди десетина дни той не се е представил на ниво в медицинските тестове, все пак ЦСКА намери начин той да бъде под „око” в близост до „Армията”. Постигната е договорка между ръководствата на ЦСКА и Академик София за вземането под наем за срок от 6 месеца от страна на „студентите”. Така Медина ще бъде наблюдаван цяла пролет от „червените” и ако се докаже, през лятото ще се прехвърли в родния гранд.

Вероятно шефовете на ЦСКА по някакъв начин са помогнали на Академик във финансирането на тази схема. По този начин се дава шанс на чилиецът да се адаптира към българските футболни условия, но ако бе взет в състава на ЦСКА директно, едва ли имаше шанс веднага да заиграе редовно.

Медина играе на поста нападател и е на 23 години. Футболистът преминава в отбора на Осасуна през лятото на 2007 година и подписва четиригодишен договор. Ръководство на клуба от Памплона веднага преотстъпва младока под наем в отбора на Ейбар, но там той рядко получава възможност за изява.

През сезон 2008/2009 чилиецът играе под наем в Уеска, а през миналата кампания се е подвизавал в отбора на Кастейон.