ЦСКА победи Локомотив София с категоричното 4:1 в дербито на 25-я кръг на А група. „Червените” не оставиха никакво съмнение кой е по-класния състав, като превъзхождаха тотално съперника си през първото полувреме, а през втората част контролираха събитията на терена достатъчно, за да си осигурят успеха. Със спечелените три точки, ЦСКА се върна на второ място във временното класиране. И двата отбора са с по 60 точки, но „армейците” са с по-добра голова разлика.

ЦСКА реши изхода на двубоя за по-малко от половин час от първото полувреме. В 15-та минута Йордан Тодоров навлезе в наказателното поле, пусна по тревата към Трика, който от пет метра откри резултата. Малко преди това отново румънецът имаше шанс да се разпише при грешка на вратаря на Локо Сф Урош Голубович.

Първото и най-чисто голово положение в мача бе дело на символичните гости, когато при една лоша намеса на Ивайло Петров Саша Антунович имаше възможност да стреля в опразнената врата по диагонал, но топката мина на сантиметри от вратата на ЦСКА.

Вратарските грешки белязаха началото на мача, като една на Голубович доведе и до второ попадение за „червените” в мача. Сръбският страж не успя да овладее една лека топка точно пред крака на Йордан Тородов и халфът без проблем я прати в празната рамка.

До края на първата част Локомотив Сф опита плахи атаки по посока Ивайло Петров, но добрите изяви на Ододжи и Кабус в центъра на терена не дадоха никакъв шанс за изява на „железничарите”. Вместо да се събудят и да върнат поне един гол преди почивката, футболистите на Стефан Грозданов изпаднаха в пълен амок в 44-та минута, когато Роберт Петров вкара първия си гол с екипа на ЦСКА. Македонецът с глава засече добро центриране на Кирил Котев от дясно и с хубав плонж от точката на дузпата прати топката в мрежата за 3:0 преди почивката.

Второто полувреме започна по начина, по който приключи първото, с атаки на ЦСКА и хаотични опити на Локомотив да застраши Ивайло Петров. Играта се изнерви и реферът Любош Микел вдигна няколко жълти картони, за да въдвори отново ред на игрището.

В средата на втората част на терена се появи Флорентин Петре, който раздвижи допълнително играта на ЦСКА и веднага след появяването си на терена създаде опасни положения, като Трика, Ододжи и Сакалиев пробваха последователни изстрели към вратата на гостите.

Локомотив София успя да стигне до почетен гол в 78-та минута, когато Цветан Генков получи топка от Марков в наказателното поле и я чукна леко под плонжа на Петров за 3:1.

В последвалата атака на ЦСКА отново Трика имаше възможност да се разпише, но се засуети между защитниците на „железничарите”.

Само три минути, след като Локо Сф върна един гол, „червените” допълниха към унижението с четвърто попадение във вратата на Голубович. Този път автор бе един от най-добрите на терена през целия двубой – Ододжи, който получи пас от Трика, навлезе сам в наказателното поле и с мощен удар заби кълбото в мрежата. Нигериецът отпразнува гола си по атрактивен начин с пет салта.

Последният щурм на Локомотив София завърши с изстрел на Димо Атанасов и няколко поредни ъглови удара, които обаче не доведоха до нищо опасно.

Така днес ЦСКА и Локомотив София върнаха интригата в първенството, след равенството, което направи лидерът Левски в Пловдив срещу Ботев.