Почти сигурно старши-треньорът на ЦСКА Милен Радуканов няма да може да разчита на новата си придобивка Жуниор Мораес в първия официален мач на „армейците”, на 30 юли срещу Литекс за Суперкупата на България.

Дългоочакваното решение за неговите състезателни права все още не е взето от страна на Спортния арбитражен съд в Лозана. От ЦСКА знаеха, че това трябва да се случи още преди седмица, но е получена информация, че това ще се случи най-рано през първата седмица на август.

По този начин, дори крайното решение да е в полза на играча, докато то не излезе, то „червените” няма да могат да картотекират Мораес.

Бразилецът съди предишния си клуб Глория Бистрица във ФИФА за 6 неполучени заплати. Футболистът претендира, че не е взимал месечното си възнаграждение от януари, което му дава право да напусне румънския тим само с предизвестие, както е станало в крайна сметка. Отделно от това спортният арбитражен съд трябва да разреши спора между Глория и Металург Донецк, където Мораес игра за последно. Тимът от Бистрица си търси неизплатена трансферна сума от украинците, която е трябвало да бъде преведена малко след преминаването му в Донецк.

Докато тези два казуса не се разрешат, Жуниор Мораес ще продължи да бъде със спрени права.