Двама нови футболисти се качиха в самолета, с който ЦСКА заминава за лагера си в Турция. Това са дошлият на проби вратар от Верея Ясин Ел Харуби, както и пристигналият вчера анголски национал Амансио Фортес.

В същото време обаче трима от титулярните футболисти на „червените“ не тръгнаха с отбора. Това са Серджиу Буш, Неманя Милисавлевич и капитанът Валентин Илиев. Стойчо Младенов заяви, че тримата играчи ще се присъединят към отбора след няколко дни. Извън групата е и Луис Соарес, който ще вземе участие в турнира за Купата на Африка.

В същото време с ЦСКА замина и Апостол Попов, за когото се смяташе, че ще напусне отбора, тъй като получи такава възможност от ръководството на тима, след като взе бележка, че ако някой го пожелае, ще си тръгне без финансов иск.

„Ситуацията с Попов не се е променила. Той е футболист на ЦСКА и тръгва с нас. Говорихме да забрави за тази авантюра, която поде и да се концентрира в работата си в ЦСКА“, заяви Стойчо Младенов.

В същото време стана ясно, че в петък ще се реши, дали някой от юношите на отбора ще се присъединят към тима в Турция. Дотогава ще е ясна съдбата на играчите, за които се търсят отбори за преотстъпване. Ако някой от тях не бъде преотстъпен, ще замине за Турция.

В същото време старши треньорът на „червените“ Стойчо Младенов призна, че усилено търси още един ляв краен бранител и един или двама централни нападатели. „В последния месец усилено работим върху привличането на нападател. Надявам се да финализираме преговорите за един, а друг да дойде на проби.“

Ясин Ел Харуби

източник: Gong.bg