Нападателят на Марица Пд Георги Христов е пред трансфер в ЦСКА. Играчът дори ще вземе участие в утрешната контрола на „червените” срещу Пирин на базата в Панчарево, научи Гонг. 

Стойчо Младенов ще го пусне с „армейския” екип в нещо като последен тест, преди двата клуба да подпишат договор. От пловдивския клуб дори обявиха, че Христов, който е един от водещите голмайстори в Източната „Б” група, няма да играе в последната среща за сезона срещу Сливен.

Очаква се още един футболист на Марица да вземе участие в мача с Пирин. Това е защитникът Любен Николов. През зимата той бе за кратко на проби в Кьолн.

Според някои информации се очакваше ЦСКА да не прави летен трансфер с играчи от България, но явно нападателят на Марица ще бъде едно от изключенията. От представянето на Любен Николов пък зависи евентуалното му привличане в ЦСКА.

В утрешния спаринг срещу новия член на „А” група от 17.30, ще бъдат пробвани и намиращите се на проби сенегалци Расим Диуф и Пей Джараф Мур.

От Борисовата градина потвърдиха официално за предстоящите проби на нигериеца Адуале Уахаб, бразилеца Фабио Билиса и още един сенегалец – Базил Де Карвальо.