ЦСКА се наложи с 2:0 над Ботев Пд в мача от 12-я кръг от футболната А група. Този успех представлява 11-та поредна победа за армейците от началото на първенството, които заемат първото място в класирането с актив от 34 точки.

Трите точки за домакините донесоха Велизар Димитров и Тодор Янчев – съответно в 9-та и 37-та минута.

Първото попадение за „червените” падна след неразбирателство между бранителите на гостите. В 9-та минута, след грешката на пловдивчани, топката попадна във Велизар Димитров, който се измъкна сам срещу Лилчо Арсов и от непосредствена близост преодоля стража на „канарчетата”.

След попадението оборотите на мача спаднаха, играчите на Стойчо Младенов се успокоиха. Играта на стадион „Българска армия” се характеризираше главно с борба в средата на терена. В 17-та минута Николай Манчев отправи първия удар за Ботев по посока на Ивайло Петров, но вратарят на „червените” не бе затруднен, като единствено изцапа екипа сислед плонжа.

Все пак в 37-та минута армейците стигнаха и до второ попадение в този мач. След грешка в халфовата линия на „канарчетата”, топката попадна в Удоджи, който подаде към Велизар Димитров, той елегантно пусна с петичка към Тодор Янчев, който от зоната на дузпата не сбърка за 2:0. При този резултат завърши и първата част.

Второто полувреме не предложи голови емоции на привържениците на двата отбора. Стойчо Младенов извърши и трите си смени като пусна в игра Зе Руи, Георги Чиликов и Георги Илиев, съответно на местата на Удоджи, Неи и Маркиньос. Играта на ЦСКА обаче не успя да донесе повече попадения на стадион „Българска армия”.

В пореден мач стражът на гостите Лилчо Арсов показа отлично представяне като спаси своите съотборници от по-голяма загуба. В крайна сметка срещата завърши 2:0 за армейците.

След поражението Ботев заема 14-то място с актив от 10 точки.