ЦСКА не успя да победи Черно море в първия мач от пролетния полусезон и завърши 0:0. С равенството ЦСКА се отдалечи от лидера в класирането Левски на четири точки – Левски е с 42, а „червените” само с 38.

Двата отбора предложиха много интересен двубой през близо 8000 души на стадион „Българска армия”, но не съумяха да реализират създадените положения.

Реферът на срещата Ангел Ангелов се постара да нажежи допълнително страстите на терена, като не отсъди явна дузпа за Черно море, а после отмени попадение на ЦСКА.

Първата по-опасна ситуация в мача се откри пред бившият футболист на ЦСКА Мирослав Манолов, който от този сезон защитава цветовете на Черно море. В 5-та минута Манолов шутира от движение от границата на вратарското поле, и само добрата проява на Ивайло Петров опази суха мрежата на „червените”.

Домакините се съвзеха след тази опасност и започнаха да играят по-добре, като Велизар Димитров бе най-активен през това първо полувреме.

След малко повече от половин час игра Гийом получи добра топка в наказателното поле, но най-добрият на терена в този мач – вратарят Красимир Колев, се спарви без проблем.

В 33-та дойде и едно от най-спорните положения в мача. Мирослав Манолов излезе очи в очи срещу стража на ЦСКА Ивайло Петров, но бе дръпнат за ръката от Александър Тунчев в наказателното поле. Реферът Ангел Ангелов си замълча пред явната дузпа, а треньорският щаб на Черно море бе бесен от неотсъждането.

До края на полувремето отново ЦСКА взе инициативата, но футболистите в червено не стигнаха до нищо по-сериозно.

Втората част стартира с няколко нарушения, които показаха, че в оставащите минути от мача ще има истинска битка на терена. Само след пет минути игра след подновяването, Велизар Димитров имаше чудесна възможност за обстрел на вратата на Черно море. Той изпълни пряк свободен удар на метър от наказателното поле на гостите, но твърде слабо и не създаде никакви проблеми за Краси Колев.

Старши треньорът на ЦСКА Пламен Марков замени разочароващия Гийом с единствения друг нападател в резервите си – Жозе Фуртадо, но и той не успя да застраши сериозно Колев. В игра се появи и новото попълнение Кабус, който също не блесна с изявите си.

ЦСКА отбеляза своя гол в 68-та минута, но съдията на срещата Ангел Ангелов не го призна, заради нарушение на Валентин Илиев в наказателното поле. Петре центрира от корнер, Валентин Илиев засече топката, но според рефера е използвал непозволени прийоми.

Само минута по-късно ЦСКА пропиля и златния си шанс, първо чрез Фуртадо, чийто удар бе отбит от Колев, а после Димитров пое кълбото и шутира право в гредата. Така за две минути ЦСКА пропусна най-чистите си положения в срещата.

До края на мача ЦСКА атакуваше, а Черно море повече се отбраняваше. Въпреки това „моряците” имаха още добри ситуации, благодарение на бързите си контраатаки.

Така завърши двубоят при резултат 0:0.