Уплашени от продължаващото студено време в България, в спортно-техническия щаб на ЦСКА са в трескаво търсене на заместител на предвиденият първи зимен лагер в Поморие. В момента температурите по родното Черноморие са между минус 10 и минус 15, което би възпрепятствало всякакви тренировъчни занимания.

„Армейците” трябваше да отпътуват в сряда за Поморие, но по всяка вероятност ще заминат в Кипър. Много пъти през последните зими, отборът на ЦСКА, както и много други български тимове, предпочетоха курорта Агия Напа за базов лагер по време на зимната си подготовка. В Борисовата градина вече са задвижили трескаво варианта да сменят Поморие с Кипър.

Като втори резервен вариант се очертава турският курорт Анталия, където ЦСКА също така често отива през зимата. И на двете евентуални места обаче не се очертават контролни мачове. Единствено рязка промяна в температурите може да накара ЦСКА да остане в България. Наставникът Стойчо Младенов ще наблегне единствено на тежки физически натоварвания.

По план вторият етап от зимната подготовка на лидера в А група ще протече в Испания, където от 24 януари до 11 февруари ЦСКА ще е в градовете Олива и Уелва, където са предвидени пет спаринга.