Ръководството на ЦСКА за пореден път разкритикува решенията на Дисциплинарната комисия към БФС и поиска свикването на извънреден Изпълком, както и на моменталното разпускане на комисията в този и вид.

Повод за новата официална декларация, бяха вчерашните решения, помилвали отбора на Литекс, след събитията на мача в Ловеч от първия кръг.

Ето и пълният текст на декларацията:

"Ръководството на ПФК ЦСКА АД е възмутено от скандалното решение на Дисциплинарната комисия на БФС по повод нахлуването на почетния президент на ФК Литекс Гриша Ганчев по време на мача от І кръг на "А" ФГ между Литекс и ЦСКА и саморазправата му с 4-тия съдия и дежурния делегат на мача.

Подобен случай не е първи на стадиона в Ловеч и представлява рецидив в поведението на отговорни фактори на ФК Литекс.

Наложената санкция в размер на 10 000 лева е смешно ниска и не отговаря на тежестта на деянието. Още повече, че спортната ни общественост не бе запозната с мотивите за взетото решение.

Ръководството на ПФК ЦСКА смята, че с подобни смешни решения и проява на двойни стандарти, Дисциплинарната комисия едва ли ще се пребори с уродливите явления в българския футбол, каквото намерение декларира председателят на ДК Камен Пенков. Взетото решение според нас нито е принципно, нито е безкомпромисно, както се заканваше преди заседанието на комисията уважаваният от нас председател, който е и зам. министър на вътрешните работи.

Ето защо, ръководството на ПФК ЦСКА още веднъж апелира към БФС за свикването на извънреден изпълком и разпускането на Дисциплинарната комисия в този и вид, а в подобни случаи като този в Ловеч БФС да се обръща към независим арбитраж."