Отборът на ЦСКА постигна убедителна победа с 3:0 над Слован Братислава в последния си мач по време на подготвителния лагер, който се проведе в турския курорт Белек.

„Червените” се наложиха след попадения на Иван Иванов, Руи Мигел и автогол на словашкия страж Матуш Путночки. Утре тимът на Йоан Андоне се завръща в България, къде предстои нов лагер, който ще се проведе в Свиленград.

ЦСКА поведе в резултата още в 10-ата минута, когато спряганият за трансфер в Стяуа Иван Иванов се разписа след удар с пета. Иван Стоянов центрира от корнер към далечната греда, където нисичкият Руи Мигел върна с глава към Иван Иванов. Бранителят игра с пета, топката рикошира в тялото на футболист на Слован, след което се отби в напречната греда и попадна в мрежата за 1:0.

В 35-ата минута самият Руи Мигел имаше отлична възможност да удвои преднината на своя тим. Португалецът получи перфектен пас от Румен Трифонов и стреля с глава, топката прехвърли вратаря, но в последния момент от голлинията коженото кълбо бе избито от бранител на Слован.

При такъв резултат завърши първото полувреме, а след почивката Йоан Андоне направи пет промени, пускайки в игра Чавдаров, Виданов, Морозс, Делев и Петров, който получи капитанската лента от Тодор Янчев.

ЦСКА стигна до нов гол в 58-ата минута след нова добра комбинация между Трифонов и Руи Мигел. Спас Делев пое топката в центъра на терена и намери Трифонов по лявото крило, който центрира по земя, а Мигел с удар от близко разстояние покачи на 2:0.

Третото попадение във вратата на тима от Братислава бе дело на вратаря на Слован, който не успя да се ориентира добре, след като бранител му върна топката в наказателното поле. Матуш Путночки се опита да гардира коженото кълбо, но притиснат от Саидходжа довкара топката в собствената си мрежа.

Така ЦСКА записа убедителна победа, която бе четвърта за тима в Турция. В останалите си мачове „червените” инкасираха една загуба и равенство срещу руския гранд Спартак Москва.

Мачът днес бе наблюдаван от целия спортно-технически щаб на лидера в А група – Литекс.

ЦСКА: Караджов (Чавдаров), Минев (Виданов), Иванов (Бранеков), Митрески (Попов), К. Стоянов (Нобле), Трифонов, Петре (Делев), Янчев (Петров), Ив.Стоянов (Морозс), Руи Мигел (Саидходжа), Панку (Н.Манчев)