Ръководството на ЦСКА ще се опита да привлече през зимата централния защитник Александър Тунчев. Това разкри спортно-техническият директор на „червените“ Дуци Симонович в интервю за Спортно Шоу Гонг по Дарик радио.

Босът в „Борисовата градина“ призна, че в следващите дни предстоят разговори между двете страни. В момента българският национал се подвизава в английския Лестър, след успешен престой под наем в Кристъл Палас. Симонович също сподели, че в клуба има сериозни предложения за румънската звезда Янис Зику.

„Има си реални предложения за Янис Зику. Именно затова е освободен по-рано от другите и няма да играе за Купата. Сигурен съм ще до няколко месеца ще има и голям интерес към Мораес. Шансът, Зику да напусне, е много голям. Вчера каза, че ще се видим на 5 януари. Той не е човек, който на всяка цена да си тръгне, но има много сериозен интерес от Корея и Китай. За Райс Мболи ще направим всичко възможно да го задържим в клуба. Много трудно ще заместим такъв вратар като Райс. Ще бъде голям плюс, ако остане в отбора. Мишел Платини е футболист с най-добрите качества в ЦСКА, но е и доста специфичен. Аз не крия, казвам го направо. Той има най-добрите качества, но неговият манталитет не позволява“, коментира Дуци.

„Няма да правим грандиозна селекция, но ако Зику замине ще трябва да вземем някой. И за Платини има предложения, за Спас му е рано да излиза в чужбина. Спас има много неща, в които да се подобри. Имаме и набелязани имена, но сега е много рано да говорим. Ще направим всичко възможно селекцията да не продължава по летищата и през февруари. Напълно отговорно го заявявам. Трябва тези 20 човека, които заминат да направят много сериозна подготовка и отборът през пролетта да не се защитава 35 минути срещу Лудогорец.“

„Един от набелязаните е корейският Ли Кеун-Хо . Един от възможните трансфери също е Александър Тунчев. За него ще се говори в следващите дни и седмици“, каза още Симонович.