Ръководството на ЦСКА се договори с гръцкия Атромитос за контролна среща между двата тима на 28 юли. Новината бе съобщена лично от старши треньорът на „червените“ Стойчо Младенов.

Атромитос е един от трите чуждестранни клуба, които са избрали да тренират за част от лятото в Западна Стара планина. В Правец са заявили терена също така кипърският Аполон (Лимасол), както и за началото на своята лятна работа най-популярният клуб от Северна Гърция ПАОК (Солун).

Атромитос е част от елита на южната ни съседка, като миналият сезон завърши на 4-о място. Тимът е играе домакинските си срещи на 10-хилядния стадион „Перистери“ в едниоименния град. Най-големите успехи в историята на клуба са двата последователни финала за Купата на страната през 2011 и 2012 година.

Все още няма потвърджение къде точно ще се изиграе проверката между гърците и ЦСКА, но най-вероятно мачът ще се състои на стадиона в Правец. На 25 юли там Атромитос ще излезе в контролна среща срещу Литекс, а на 1 август ще срещнат столичния Локомотив.