ЦСКА ще привлече централния защитник Сивард Спрокел, който към момента е футболист на кипърския Анортозис, съобщиха медиите на Острова на Афродита. 28-годишният Спрокел е национал на Холандските Антили и ще пристигне в близките дни в София, за да подпише договора си. Преди това обаче роденият на остров Кюрасао играч ще премине медицински тестове.

Вестник Типос твърди, че играчът вече е постигнал устно споразумение с червените от София и поради тази причина ще пътува. Спрокел ще излезе без пари на ЦСКА, въпреки че има договор с Анортозис.

От една страна играчът нямаше добри отношения с треньора Рони Леви и напускането беше належащо. От друга пък клубът ще спре да плаща сериозната му заплата от 250 хиляди евро на година. Според изданието СпортДог, Спрокел идва в българския отбор най-малко за същото годишно възнаграждение.

Високият 183 сантиметра Спрокел идва в Холандия и попада в една от най-добрите школи в страната, тази на Фейенорд. За първия отбор обаче той изиграва една 6 мача, след което изкарва 4 години в Екселсиор (Ротердам) и после още пет във Витес. От лятото на 2011-а година се мести вАнортозис, където обаче не успява да се наложи и има едва 8 мача.