Ръководството на ЦСКА, спортно-техническият щаб, както и футболистите на тима ще се включат в благотворителната инициатива „Българската Коледа”. Идеята е хрумнала на президента на клуба Александър Томов и е подкрепена от всичките му служители. Червените ръководители и играчи са решили да направят по-щастлива Коледата на дечица в неравностойно положение. Благородният жест е приемственост от предишното ръководство на „армейците”, и тази година ще бъде събрана солидна парична сума, която със сигурност ще направи най-големия християнски празник по-топъл за децата, лишени в родителски грижи.

Играчите на ЦСКА и друг път са проявявали загриженост към подобни каузи, но им прави чест, че не афишират тези свои дела и не трупат дивиденти от тях.

Междувременно на първата тренировка за тази седмица, след победата над Левски с 1:0, стана ясно, че четирима състезатели на „червените” са с проблеми след дербито. Велизар Димитров, Тодор Янчев, Георги Чиликов и Кевин Амунике не взеха пълноценно участие в заниманието и се подготвяха самостоятелно, въртейки леки обиколки.

Получилият сериозна травма Йордан Тодоров се появи на Панчарево със специален ботуш, който обездвижва левия му крак и се придвижваше с помощта на патерици. Останалите футболисти направиха двустранна игра в балона на Панчарево (снимка: официален сайт на ЦСКА).