ЦСКА постигна резонна победа с 3:1 над отбора на Марек в Дупница и по този начин ще продължи да оглавява временното класиране в А група и след 11-ия кръг. Този път възпитаниците на Стойчо Младенов показаха далеч по стойностна игра в сравнение с последните няколко мача на „армейците”.

 

Двубоят на стадион „Бончук” започна отлично за гостите от София. ЦСКА упражни натиск още в първите няколко минути на срещата и логично първите опасности дойдоха пред вратата на дупничани.

 

ЦСКА успя да поведе в резултата още в осмата минута, когато точен бе капитанът Александър Тунчев. Бранителят бе точен с глава, след като засече прекрасно центриране на Флорентин Петре от корнер. Преди тази ситуация Велизар Димитров също имаше шанс, но стреля слабо и вратарят на домакините успя да се намеси.

 

Въпреки бързото попадение на гостите, тимът на Младенов продължи да атакува и да създава по-опасните положения в мача. Само четири минути, след като поведе в резултата, отборът на ЦСКА увеличи преднината си. Автор на втория гол за „армейците” стана Тодор Янчев. Полузащитникът бе изведен чудесно в наказателното поле от игралия отлично в този мач Флорентин Петре. Янчев напредна добре и вместо да стреля силно предпочете да играе технично, изненадвайки по този начин стража на домакините Белчев.

 

 След втория си гол ЦСКА намали темпото и тимът на домакините започна да поглежда по сериозно към вратата на Иво Петров. При една от редките си атаки, Марек получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Анжело Кючуков, който центрира прецизно и след неразчетени действия в отбраната на ЦСКА, Еньо Кръстовчев успя да върне едно попадение, с което направи резултата 1:2 в полза на гостите. При такъв резултат завърши и първата част на стадион „Бончук”.

 

По подобие на първото полувреме, втората част започна с натиск на ЦСКА. На почивката наставникът на „армейците” Стойчо Младенов извърши и първата си смяна. На терена се появи Удоджи за сметка на неубедително представилия се през първите 45 минути Кевин Амунике.

 

Първата опасност дойде отново пред вратата на домакините. Нападателят Неи имаше отличен шанс да реши всичко в мача с трети гол за ЦСКА, но разконцентрираната му игра в нападение остави резултата непроменен. Бразилецът получи топката от Валентин Илиев, който игра с глава след изпълнение на корнер, но нападателят стреля твърде слабо и защитник на домакините успя да избие непосре дствено преди топката да се оплете в мрежата.

 

Постепенно играта на терена доста загрубя. В 60-ата минута главният арбитър Александър Костадинов показа втори жълт картон на Анжело Кючуков за грубо нарушение срещу влезлия на почивката Удоджи.

 

Това допълнително улесни задачата на тима на ЦСКА, който продължи да бъде по-опасният отбор на терена, въпреки че Марек успя да създаде няколко интересни положения в наказателното поле на гостите, без обаче да застрашат сериозно вратаря Петров.

 

Развръзката в мача дойде в 70-ата минута, когато гостите реализираха третото си попадение. Изключително красив гол отбеляза защитникът Фелипе Машадо. Той получи прецизен пас от Флорентин Петре и без забавяне от воле със странична ножица от около 13 метра не остави никакви шансове на вратаря на домакините Белчев.

 

До края на двубоя двата тима не успяха да създадат реални опасности пред двете врати и логично армейците отмъкнаха трите точки от стадион „Бончук”. Така ЦСКА взе глътка въздух след неубедителните игри напоследък, както за първенството, така и в турнира за Купата на България, където „червените” бяха отстранени от Локомотив Пловдив.