ЦСКА записа първа победа след четири мача без успех. В двубой от 23-тия кръг в родната А група „армейците” победиха с 4:2 Сливен на стадион „Хаджи Димитър”.

Двубоят бе изпъстрен с интересни моменти и зрителите можеха да станат свидетели дори на повече от шестте паднали гола. „Червените” обаче бяха по-добрият отбор и заслужено стигнаха до победата, която е първа под ръководството на Адалберт Зафиров. На пейката на ЦСКА пък бе и легендата Димитър Пенев, който ще бъде съветник на Зафиров.

Двубоят започна сензационно с гол в 31-та секунда на Тодор Янчев. Капитанът на ЦСКА нахлу отдясно в наказателното поле, преодоля вратаря Тодоров и от малък ъгъл откри резултата.

Още в 14-та минута обаче домакините изравниха. След центриране от корнер, футболист на Сливен удари топката леко с глава и тя стигна до Мирослав Миндев, който я спря на гърди и майсторски с удар от въздуха изравни статуквото.

Головете продължиха да следват един след друг. След 4 минути „армейците” отново излязоха напред в резултата след гол, дело на Елиот Гранден. Маркиньос центрира, топката стигна до французина, който леко я добута до мрежата на Сливен за 2:1.

В 26-та минута нещата изглеждаха още по-добре за „червените”, които реализираха трети гол. Румен Трифонов центрира отдясно от фаул, Апостол Попов бе оставен сам и с глава безпроблемно вкара за 3:1.

Три минути обаче бяха нужни на домакините, за да върнат интригата. Мартин Ковачев с плонж засече топката с глава след центриране от корнер и реализира втори гол за Сливен.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, които на няколко пъти опитаха да стигнат до изравнителен гол. Такъв обаче не падна, а вместо това ЦСКА реализира четвърти гол, който се оказа решителен за изхода на срещата.

В 62-та минута след многоходова комбинация, Мишел Платини хитро върна към Румен Трифонов, който от близко разстояние с прецизен удар отново даде два гола аванс на своя тим.

До края „червените” доиграваха мача и не позволиха да се стигне до опасности пред тяхната врата и в крайна сметка стигнаха до победата с 4:2.

В класирането ЦСКА е на трето място с 44 точки, на три пред Славия и 7 пред Левски, като „сините” по-късно играят срещу Локомотив Пловдив. Сливен продължава битката си за оставане в групата. В момента отборът е 13-ти с 21 точки, на три пред Локомотив Мездра, който е в „опасната” зона.

--

Сливен – ЦСКА 2:4 (2:3)

0:1 Янчев 1’, 1:1 Миндев 14’, 1:2 Гранден 18’, 1:3 Попов 26’, 2:3 Ковачев 29’, 2:4 Трифонов 62’

Сливен: Тодоров, Ямуков, Ковачев, Янев, Стоянов, Миндев, Христов, Миранда (73’ Петров), Киков (64’ Димитров), Тонев (77’ Велев), Филипов

ЦСКА: Караджов, Минев, Виданов, Попов, Стоянов, Янчев, Св. Петров (78’ Манчев), Трифонов, Гранден (60’ Делев), Маркиньос (86’ Галчев), Платини