ЦСКА се разходи до Бургас и загуби с 0:2 на стадион „Лазур” пред 13 хиляди фенове от Черноморец в последния 30-и кръг от А група.

Старши треньорът на „армейците” Адалберт Зафиров даде възможност за изява на доста от юношите в клуба.

Преди началото на мача лично Фреди Бобич и Митко Събев връчиха възпоминателна плакета на Пламен Крумов. Също така на Тодор Янчев бе дадена купата на ЦСКА за столичен първенец.

Мачът започна отлично за домакините, които в 7-та минута успяха да поведат в резултата, след като отбраната на ЦСКА изпусна Адриан Фернандес, който навлезе в наказателното поле на „армейците” отдясно и с плътен удар топката мина край плонжа на Чавдаров и влезе в долния десен ъгъл на вратата му.

В 19-та минута Ектор Гонсалес направи добър пробив и навлезе в наказателното поле на ЦСКА, след което подаде към Адриан Фернандес и той стреля, но неточно в аут.

ЦСКА можеше да изравни резултата в 33-та минута, когато Спас Делев добре подаде към Саидходжа, който стреля, но Стоян Колев успя да избие топката в корнер.

Черноморец успя да удвои своята преднина в 52-та минута, когато Пламен Крумов пусна перфектен пас към Гонсалес, който от мястото за изпълнение на дузпа прехвърли Чавдаров с прецизен удар за 2:0.

В 75-та минута Тодор Янчев стреля от 22 метра, топката премина на метър над напречната гредата.

В последната 90-та минута на мача Морис остана сам срещу Чавдаров, но пропусна да направи класическа победата на Черноморец.

ЦСКА остана на второто място в крайното класиране с актив от 58 точки, а Черноморец завърши сезона на пета позиция с 51 точки.