Миньор Перник взе точка и от третия във временното класиране ЦСКА, след 0:0 в мач, игран на стадион „Локомотив” в София. Перничани са наказани, и изиграха втория си двубой на неутрален терен, и отново взеха нещо от него. След като спънаха втория в А група Локо София през седмицата, сега „жълто-черните” се опънаха и на преследвача ЦСКА. „Армейците” са с четири равенства от последните си шест срещи, и вече са само на две точки пред Левски, и на три зад Локо София, преди дербито на „железничарите” с Литекс. В следващия кръг, 26-ти, ЦСКА играе именно с лидера от Ловеч.

Миньор заложи на дефанзивна схема, но действаше доста успешно в нея, и не оставяше пространства за футболистите на Адалберт Зафиров. И днес в „червения” лагер не се появи румънецът Даниел Панку, и нямаше коментар за неговото отсъствие. Големият отсъстващ в състава на перничани пък бе Даниел Златков, който бе наказан за срещата. Въпреки това момчетата на Тони Велков се справиха много добре със задачите си, накараха „армейците” да центрират наслуки топката, а и на два пъти успяха да изчистят топката от гол линията. ЦСКА показа старата си слабост, да твори положения, без да ги реализира и в този двубой.

Най-чистото положение пропиля веднага след началото на второто полувреме Румен Трифонов. Спас Делев изведе в добра позиция в наказателното поле на Миньор Перник Трифонов, който стреля опасно, но Ивайло Иванов успя да боксира топката, която след това срещна напречната греда и излезе в корнер. Стражът на Миньор за пореден мач бе блестящ, и още на няколко пъти отрази страхотни възможности за играчите на ЦСКА, при удари на Елиот Гранден и Мишел Платини.

Най-чистите положения за Миньор се откриха след контраатаки по левия фланг на нападението, където бързият Петър Петров успя на два пъти да надбяга защитника си, но в първата ситуация центрира към Любо Витанов и той не успя да стреля. Във втория случай, в 90-та минута, Петров можеше да донесе сам успеха на своите, но след като пробяга сериозно разстояние с топка в краката, влезе в пеналта, и стреля по диагонала много над напречната греда.

Реферът Ахмед Ахмед си навлече гнева на ЦСКА в 62-та минута, когато не отсъди непряк свободен удар в полза на „червените” при явно връщане на топката към Иво Иванов от страна на негов съотборник. Като цяло обаче „армейците” не успяха да намерят пътя към мрежата на един от най-добрите вратари през този сезон, благодарение на солидната защита и изявите на Иванов.