ЦСКА победи Черноморец с 6:0 и е само на точка от Левски поне за 24 часа, тъй като лидерът в класирането е с мач по-малко. Срещата между ЦСКА и Черноморец се игра на ст.”Българска армия”, въпреки че формално „червените” бяха гости.

ЦСКА успя да повтори успеха си срещу тима на Дражев от есенния полусезон, когато го смачка отново с шест гола. Този път хибридният софийско-бургаски отбор издържа без попадение във вратата си цели 11 минути.

Тогава Йордан Тодоров откри головата сметка на „армейците”, като засече с глава центриране отляво на Роберт Петров. Попадението бе и номер 100 в мрежата на Черноморец през този сезон. Последваха опасни атака на ЦСКА, като Йорданов, Трика и Тунчев не успяха да увеличат аванса на тима до 27-та минута, в която Валентин Илиев направи 2:0. Капитанът на „червените” се бе включил в атака и по идентичен начин с първия гол наказа стража Белбер.

Малко преди да падне това второ попадение, в 23-та минута, футболистите на Черноморец за първи път успяха да преминат централната зона и да опитат атака.

ЦСКА не спря да атакува до края на полувремето, като в 32-та минута получи правото да изпълни дузпа, след като Трика бе повален в наказателното поле от Димов. Румънецът сам вкара изстрела от бялата точка за 3:0. Феновете по трибуните искаха дузпата да бъде изпълнена от Ивайло Петров, но вратарят с отрицателен жест показа, че не желае и предостави изпълнението на Трика.

Това бе и моментът, в който президентът на Черноморец Ивайло Дражев реши, че повече не му се гледа футбол и напусна стадиона в Борисовата градина.

Четвъртият гол падна в 37-та минута, когато Котев с дълъг диагонален пас намери Кабус непокрит в наказателното поле, мароканецът овладя добре на гърди и прехвърли излезлия Белбер.

На два пъти – в края на първата част и малко след почивката – играчи на Черноморец бе разминаха на косъм с отбелязването на попадение, но в своята врата.

Второто полувреме започна по-спокойно, като футболистите на ЦСКА не правеха твърде много усилия да затруднят измъчения тим на символичните домакини. Така момчетата на Ангел Ангелов успяха да стигнат до две добри положения пред вратата на „армейците”.

Първо в 49-та минута Зарчов намери непокрит Коев в наказателното поле, последният отправи удар с глава, но Роберт Петров застана на пътя на топката и изчисти. 15 минути по-късно най-добрият за черноморци Бомбов отправи силен удар, но Ивайло Петров с крак успя да избие.

В последвалата атака на ЦСКА падна и пети гол дело отново на Еуген Трика. Георги Илиев от центъра изведе румънецът и той с прехвърлящ удар направи 5:0.

В продължението на срещата, дадено от рефера Тончев, Тунчев засече с глава центриране на Петре и вкара последния, шести гол за актива на ЦСКА.