ЦСКА победи Монтана с 2:0 и взе втора домакинска победа за новия шампионат. „Червените” не показаха някакви особени футболни достойнства, но успяха да се справят със съпротивата на съперника, и поне временно е на осмо място в класирането. ЦСКА обаче загуби още играчи заради контузии, като и Грило, и Еспозито напуснаха принудително.

Късният съботен мач от осмия кръг на А група не предложи много емоции, като двата състава играха в прилично темпо, но не създадоха много положения. ЦСКА дори потрепери минути в края, след като до 90-та минута водеше само с 1:0, и Монтана имаше няколко възможности за гол. И двете попадения за „червените” реализира Килиън Шеридън.

Първото полувреме бе по-скучното от двете, и се запомниха две по-интересни ситуации. В 13-та минута Килиън Шеридън направи невероятен пропуск, след хубав рейд на Тодор Янчев, последният влезе в наказателното поле, шутира, ударът му летеше в аут, когато Шеридън сам, на метър от гол линията, си протегна крака, но вместо да прати топката в мрежата, я изчисти.

В 24-та минута реферът Ахмед Ахмед отнесе доста негативизъм от страна на Монтана, тъй като даде жълт картон за симулация на Мирослав Антонов. Нападателят мина защитата на ЦСКА, влезе в пеналта, и застигнат от Тодор Янчев падна, но Ахмед прецени, че няма дузпа. Впоследствие от щаба на гостите бяха категорични, че Янчев е задържал Антонов.

След почивката играта се оживи и вече имаше повече положения пред двете врати. Играта на ЦСКА бе раздвижена от появата на Грегъри Нелсън и Спас Делев, и в 59-та минута натискът на „червените” даде резултат. Шеридън най-после се разписа, след като получи от Нелсън в наказателното поле отляво, стреля почти успоредно на вратата, и топката се провря в мрежата.

В 77-та минута Тихомир Трифонов изчисти от гол линията, и предотврати сигурно попадение във вратата на Монтана. Минута по-късно Павел Виданов удари гредата, но топката отново не влезе.

Райс Мболи се намеси отлично малко по-късно, когато Чипилов игра с глава в наказателното поле на ЦСКА, след това Антонов стреля, и стражът на ЦСКА трябваше да се разтегне максимално, за да извади летящата под гредата му топка.

В 85-та минута Шеридън показа класа, като стреля силно с левия крак от дъгата пред наказателното поле и удари напречната греда.

Миро Иванов тества отново Райс Мболи в 88-та минута, когато стреля технично от пряк свободен удар, но вратарят извади от сглобката.

В последната, четвърта минута от продължението Килиън Шеридън се отчете с много хубаво попадение. Той размина Трифонов, влезе в наказателното поле отдясно, и стреля точно под плонжа на Христо Иванов, за да оформи крайното 2:0.

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg