Бразилецът Мишел Платини няма да бъде част от ЦСКА този сезон. Футболистът вероятно ще бъде преотстъпен на друг клуб, като бъдещето му трябва да стане ясно в близките 1-2 дни. Платини бе привлечен от Черноморец и стартира обещаващо престоя си в ЦСКА с фамозен гол срещу Фулъм. Впоследствие обаче Мишел Платини не успя да блесне в мачовете от първенството. В края на миналия сезон бразилецът забегна за родината си и се прибра едва със старта на подготовката. Павел Дочев не е останал впечатлен от качествата на Мишел Платини и ще се откаже от услугите му.

Ръководството на ЦСКА обаче не желае да се разделя окончателно с футболиста. Нападателят по всяка вероятност ще бъде преотстъпен. Няколко български клуба проявяват интерес към Платини. По-голям е шансът обаче голаджията да премине в чужд клуб.

Така Мишел Платини е един от четиримата футболисти, които се готвиха с ЦСКА и няма да бъдат взети на втория подготвителен лагер на ЦСКА в Германия. До ден-два трябва да станат ясни имената и на другите футболисти, които не попадат в плановете на Павел Дочев. Всичко зависи от преговорите за нови играчи, които ще водят „червените” тези дни.