ЦСКА се изравни на върха в класирането на А група с отборите на Лудогорец и Левски, след като постигна повече от внушителна победа с 4:0 срещу Локомотив София в последния мач от отложения 16-и кръг на А група.

ЦСКА поведе с 1:0 в 28-та минута, когато Карачанаков преодоля двама футболисти на Локомотив, след което с хубав далечен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Галев, който бе безпомощен.

Две минути по-късно Присо пусна хубав извеждащ пас към Мораес, който стреля отблизо, но Галев спаси. В 32-та минута Галчев центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив, след което Дюлгеров стреля с глава, но Галев улови топката на гол линията.

През второто полувреме футболистите на ЦСКА доминираха още повече над своя съперник и логично вкараха още три гола.

В 59-та минута след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, Бранеков стреля от малък ъгъл по диагонала, но Мболи се намеси и спаси.

Бандаловски центрира в наказателното поле на Локомотив в 67-та минута, след което Паун стреля хубаво с глава, но Галев плонжира и спаси.

ЦСКА удвои своята преднина в 76-та минута, когато Присо преодоля Бранеков, след което излезе сам срещу Галев и прати топката във вратата му за 2:0.

В 82-та минута Бандаловски реализира с мощен удар от воле от границата на наказателното поле, топката срещна левия стълб на вратата на Галев, след което влезе във вратата му.

„Армейците“ вкараха и четвърти гол в 85-та минута, когато Мораес стреля от границата на наказателното поле на Локомотив и разстреля Галев за 4:0.

След тази победа ЦСКА заема второ място с 45 точки, колкото има лидерът Лудогорец и третият Левски. Локомотив София остана на дванадесета позиция с 16 точки.