ЦСКА победи Ботев с минималното 1:0 в мач от 9-тия кръг в родната А група. „Червените” трябваше доста да се поизпотят, за да стигнат до важните три точки след гол на Иван Стоянов в 51-та минута.

Срещу италианския Ботев вицешампионите доминираха през по-голямата част от мача, но пропиляха своите възможности и се наложи да потреперят в края преди да завоюват ценния успех.

Първото полувреме на стадион „Христо Ботев” премина под диктовката на гостите, които обаче пропиляха много шансове за гол във вратата на дебютиралия с екипа на Ботев Лука Бриньоли. „Канарчетата”, в чиито редици имаше 9 чужденци и едва двама българи, от своя страна опитваха да накъсват играта с нарушения и да дебнат на контра атака.

Още в първите 3 минути „армейците” имаха три добри положения, които обаче не бяха оползотворени от Мишел Платини и Спас Делев. Данчо Тодоров и Иван Стоянов също имаха своите възможности, но стреляха или твърде неточно, или твърде слабо към Бриньоли.

Най-добрата възможност за домакините през първата част дойде в даденото от съдията продължение, когато след грешка на Котев, Ерик Кабу открадна топката и излезе сам срещу Караджов, но стреля право в ръцете му.

Второто полувреме започна отливно за гостите, които след само 6 минути успяха да открият резултата. Иван Стоянов вкара за 1:0, след като получи топката на границата на наказателното поле, премина през футболист на Ботев и с точен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на Бриньоли.

Малко след гола влезлият като резерва Владо Манчев можеше да реши изхода на двубоя, но от близо стреля високо над вратата.

В последните 20 минути на мача „канарчетата” опитаха да стигнат до равенството, но натискът им бе твърде хаотичен и не водеше до чисти голови положения пред вратата на Караджов.

Отново Манчев можеше да вкара втори гол в 83-та минута. Ди Паоло сбърка, нападателят на „червените” открадна топката, мина отлично през двама бранители, но вместо да вкара в опразнената врата, изгуби топката.

Домакините, които бяха бурно подкрепяни от своите привърженици, все пак можеха да стигнат до точката в даденото от съдията продължение. Тодор Янчев реши да играе на 21 в наказателното поле на ЦСКА и топката му бе отнета от Емануеле Морини, чийто удар обаче излезе в аут.

Това бе и последното действие в мача, спечелен минимално от ЦСКА. По този начин отборът на Любо Пенев се завърна на първото място в класирането с 25 точки, 2 пред втори Черноморец и 15 пред вечния съперник Левски, който все пак има два мача по-малко.

Ботев остава на последно място с едва 1 точка от 9 мача, но с играта си дава надежди на своите фенове за по-добро бъдеще.

--

Ботев – ЦСКА 0:1 (0:0) Иван Стоянов 51’

Ботев: Бриньоли, Тинаци, Сириняно, Густав (Ди Паоло 41’), Брици – к, Дзанолети, Витанов (Кочев 73’), Карлет (Йорданов 46’), Кабу, Морини, Григоров

ЦСКА: Караджов, Минев, Котев, Иванов, К.Стоянов, Янчев – к, Янев, Тодоров, Делев, Платини, Ив.Стоянов