ЦСКА се поизмъчи в контролата срещу последния в Западна Б група Ботев Криводол. Все пак „армейците” съумяха да обърнат развоя на срещата и да спечелят с 3:1. Проверката се игра на стадион „Българска Армия” и бе наблюдавана от 800 привърженици на ЦСКА, а старши треньорът на „червените” Гьоре Йовановски използва два различни състава през двете полувремена.

Двубоят започна доста изненадващо, след като още във 2-та минута Алек Манолов с удар от 35 метра прехвърли излезлия неразчетено вратар на ЦСКА Иван Караджов за 0:1.

Футболистите на ЦСКА веднага се опитаха да стигнат до изравнителен гол и в 10-та минута Трекаричи стреля опасно, но Данов спаси, след което топката попадна в Илиев, който подаде на Радулович, чиито удар срещна тялото на Манолов.

Последваха нови опасности пред вратата на Ботев Криводол, като Еспозито стреля с глава в аут в 12-та минута, а две по-късно в 14-та Саидходжа излезе сам срещу Данов, но след удара му стражът на втородивизионния отбор успя да избие.

В 30-та минута младият Мартин Дечев получи контузия и бе заменен принудително от Маликапов.

Натискът на домакините продължи и в 35-та минута Трекаричи излезе сам срещу Данов, но пропусна.

Все пак ЦСКА успя да изравни в 45-та минута, когато Николай Манчев подаде към Димитър Илиев, който спря топката с левия крак и я прати във вратата на Данов.

През второто полувреме футболистите на ЦСКА имаха тотално предимство и създадоха куп ситуации и успяха да вкарат два гола.В 57-та минута Спас Делев бе изведен в удобна позиция и прати топката покрай вратаря на Ботев за 2:1.

Дебют с фланелката на ЦСКА направи привлеченият под наем от Славия алжирски национал Райс Мболи, който се появи в игра в 60-та минута на мястото на Здравко Чавдаров.

Футболистите на ЦСКА продължиха да имат надмощие и в 70-та минута Делев успя да прехвърли излезлия напред резервен страж Симеонов, но от гол линията бранител на Ботев успя да изчисти преди топката преди тя да влезе в мрежата. Девет минути по-късно Тиеро даде перфектен пас към Тибони, който излезе сам срещу вратаря, но Симеонов успя да спаси удара му.

Крайният резултат в контролата бе оформен в 87-та минута, когато след многоходова акция Тибони подаде към Маркиньос, който от границата на наказателното поле вкара за 3:1.

В събота от 21 часа ЦСКА приема Литекс в дербито от 6 кръг на А група.