ЦСКА завърши сезона с равенство 1:1 срещу Локомотив Пловдив в мач от последния кръг на А група. Въпреки липсата на победа, "червените" успяха да се изкачат до второто място в крайното класиране, благодарение на вечния си съперник Левски, който победи Литекс в Ловеч.

Преди началото на мача Мартин Петров бе бурно аплодиран от привържениците на „червените“, тъй като най-вероятно това бе последният мач на Петров за любимия му отбор. Капитанът на Локомотив Здравко Лазаров пък подари букет на своя бивш съотборник в националния отбор.

В същото време Христо Ристосков свири последния мач в съдийската си кариера, а преди двубоя бе награден със специален плакет.

Желанието на Мартин Петров да се сбогува с феновете с гол бе видимо от началото на двубоя като бързоногото крило бе най-дейният футболист на терена. Още от началото „червените“ поеха контрола над събитията на терена като Емил Гъргоров и Ивайло Чочев направиха сериозни пропуски. В следващите минути бе ред на Мартин Петров да покаже класа с няколко маркови отигравания, но Йордан Господинов отрази ударите му.

И на фона на пропуските в червено, при една от малкото си атака към вратата на Райс Мболи, Спас Делев откри резултата в полза на Локомотив. Бившият футболист на ЦСКА получи отлично центриране, пое топката с гърди пред неориентирания Крачунов и с отличен удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.

Веднага след това Чочев пропусна да изравни, останал очи в очи с Господинов, а до края на полувремето нови пропуски направиха Тони Силва и Мартин Петров.

През второто полувреме ситуацията на терена изобщо не се промени – множество атаки за ЦСКА и опити за изравняване на резултата. В 59-ата минута теренът напусна Мартин Петров, който отново бе изпратен с бурни аплодисменти, а на негово място в игра се появи Антон Карачанаков.

Опитите на „армейците“ най-сетне дадоха резултата в 70-ата минута. Отбраната на Локомотив бе матирана с пас по въздуха, топката стигна до Емил Гъргоров, който веднага я подаде хитро към Тони Силва, за когото не бе трудно да я чукне в опразнената врата.

До края на мача домакините продължиха да търсят гол, с който да узаконят своята победа, но това не се случи и мачът завърши с равенство 1:1.

10 минути по-късно "армейците" разбраха, че завършват сезона на второто място, след като Левски победи Литекс с 1:0.

Така в крайното класиране ЦСКА събра актив от 72 точки, колкото има и Литекс, но ловчанлии са с по-лоши показатели.