ЦСКА записа равенство 1:1 с 10-тия в турското първенство Бурсаспор в последната си контрола от предсезонната подготовка в Холандия.

Като титулярна двойка нападатели старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов започна с Велизар Димитров и най-новата придобивка на „червените” Неи.

Централните защитници Александър Тунчев и Валентин Илиев пък не взеха участие в срещата.

Двубоят бе наблюдаван от стотици привърженици на Бурса, които живеят в Германия. На срещата присъставаха и две турски телевизии, които снимаха през цялото време.

Двубоят между двата тима започна равностойно с опасности и пред двете врати, които обаче бяха спасени от вратарите на двата отбора.

Най-спорната ситуация бе в 25-тата минута на двубоя, когато Кирил Котев извърши нарушение срещу Йенал Тунчер и съдията на срещата отсъди дузпа в полза на турците.

Играчите на ЦСКА обаче протестираха, защото смятаха, че нарушението е извън наказателното поле. 11-метровият удар бе реализиран от румънската звезда на Бурса Даниел Панку.

Четири минути преди края на полувремето „армейците” изравниха резултата. Тодор Янчев изведе хитро Йордан Тодоров, който центрира елегантно и Кевин Амунике с глава не даде шанс на вратаря Ередин.

Вторите 45 минути бяха най-слабите от началото на подготовката за „червените”. Стойчо Младенов пусна последователно почти всички играчи, с които разполагаше. Неизползвани останаха единствено вратарят Ивайло Петров и полевите играчи Александър Бранеков и Стойко Сакалиев.

Съдията на срещата изнерви допълнително обстановката с някои неадекватни отсъждания, които бяха в ущърб на ЦСКА.

Утре момчетата на Стойчо Младенов се прибират в София, а следващите им проверки ще бъдат част от турнира „Плейстейшън”, който ще се проведе през следващата седмица.